Hoi! Ik ben Djana.

Ik sta al zo’n acht jaar achter de camera als fotograaf en heb vanaf daar al honderden gezichten voorbij zien komen. Die gezichten laten stralen vind ik het leukste wat er is. En dat ik daardoor bij heel veel waardevolle en betekenisvolle momenten mag zijn, is wat mij betreft een geweldige bonus.

Ik geloof dat ieder mens mooi is op zijn of haar eigen manier, en ben altijd benieuwd naar het verhaal van degene die ik op de foto zet. Bij een fotoshoot neem ik daarom altijd goed de tijd om je te leren kennen. Daardoor voel jij je gelijk wat meer op je gemak.

Het is mijn taak om wie jij bent te vertalen naar een mooi beeld. Dus als jij jezelf écht herkent in mijn foto’s, ben ik tevreden.

Hoe ben je begonnen met fotograferen?

In het tijdperk van Hyves, toen social media nog net in de kinderschoenen stond, ging ik met mijn vriendinnen samen foto’s maken voor onze profielen. Daar ontdekte ik dat ik het ontzettend leuk vond om te fotograferen, en in het bijzonder andere mensen. Dat groeide uiteindelijk tot een passie die ik altijd naast mijn studie en werk heb beoefend.

Ergens eind 2017 begon het te knagen om deze hobby tot the next level te tillen. In januari 2018 schreef ik daarom mijn bedrijf in, en ging ik ook bruiloften fotograferen. Een ontzettend gave zomer vol mooie bruiloften volgde, waar ik in sneltreinvaart nog meer leerde over fotograferen én ondernemen. En dat beviel zo goed, dat ik ontslag nam bij mijn baan om vanaf 2019 vol met mijn bedrijf bezig te zijn.

Waar komt de naam "Days in June" vandaan?

Ik zocht een mooie, originele naam zonder daarbij mijn eigen naam te gebruiken. Die is namelijk gevoelig voor spelfouten, en ik wilde daarnaast graag een beeldende naam die voor mijn stijl stond. Ik luisterde een aantal jaar geleden een nummer van Jamiroquai, getiteld Seven Days in Sunny June, en eigenlijk vond ik dat wel enorm passend! Sindsdien gebruik ik die naam, en bij het inschrijven van mijn bedrijf in januari 2018 kwam daar ook nog “fotografie” achter te staan.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Ik probeer altijd te maken wat ik mooi vind, en daarbij op mijn gevoel af te gaan. Het zit daarnaast in de naam “Days in June” verstopt. Het heeft een gevoel van de dagen tussen de lente en de zomer. Kleurrijk, maar ook romantisch, lieflijk en sfeervol. Met mijn jarenlange ervaring als portretfotograaf ben ik vooral gericht op mensen, maar altijd met oog voor de details.

Let’s get personal:

Ik ben een reus van 1 meter 82 lang. Geboren in Sarajevo (Bosnië), opgegroeid in het Brabantse Someren en inmiddels woon ik in Nijmegen. Naast dat ik plaatjes schiet, draai ik ze ook. Van alle markten thuis dus, maar van die afwisseling krijg ik energie.

In mijn vrije tijd maak je me blij met Netflix, bloesembomen, rondwandelen door de stad, mijn lieve vriend Tjalling, ijsjes, Frank Sinatra en Vlaamse frieten. Vind je het leuk om wat meer van mijn persoonlijke leven te zien? Dan kun je me volgen op Instagram. Ik hoop je snel te ontmoeten!

Foto door Bmoments