Het Italiaanse sprookje van Yama & Nargis – verloven in Italië – deel 1

9 december 2019

Als trouwfotograaf stond een buitenlandse bruiloft fotograferen hoog op mijn verlanglijstje. Niet alleen vanwege de prachtige backdrops, maar ook omdat dit soort gelegenheden vaak intiem zijn en daarom ontzettend bijzonder om mee te mogen maken.

Dit moment voor mij kwam sneller dan verwacht, toen vrienden Yama en Nargis zich in oktober gingen verloven in het Italiaanse San Severino Marche. Ze zijn Afghaans en in hun cultuur is een verloving een belangrijk moment dat ze graag op een mooie plek wilden laten plaatsvinden. Het was daarom ook een enorme eer om dit vast te leggen voor ze.

De verloving vond plaats in Villa Teloni, een achttiende-eeuws verblijf wat werkelijk waar een droom was. Je waande je in deze vroegere tijden dankzij de prachtige authentieke details die nog steeds intact waren gebleven. Met een klein gezelschap waren we even een weekend in een paradijs beland om de liefde en de samenkomst van familie en vrienden te vieren. Ik heb tijdens het weekend vaak in mijn armen moeten knijpen om zeker te weten dat ik niet in een droom zat, en zo met mij nog vele anderen.

In deze blog neem ik jullie graag mee door dit bijzondere weekend en de foto’s die ik heb gemaakt. Kijk je mee?

Vrijdag

Rode rozen & pizza

Nadat iedereen goed was gearriveerd en geacclimatiseerd, begonnen we de avond in de tuin van de villa. Yama stond met een prachtige bos rode rozen klaar om Nargis te zien en hiermee was het weekend officieel geopend. En wat doe je als je in Italië bent? Juist, pizza’s eten! Een perfecte eerste avond waar iedereen met elkaar kennismaakte.

Zaterdag

Getting ready

De dag begon vroeg, zoals op elke bruiloft, met het klaarmaken voor de fotoshoot en de ceremonie. Het haar en make-up van Nargis werd verzorgd door Loubna Batou en de jurk was van Olvi’s. Het was een stralende dag met veel zon en een fijne temperatuur van 24 graden. Dit zorgde voor prachtig licht in de villa, zoals je kunt zien bij de mannen, maar ook bij het klaarmaken van Nargis met haar moeder samen.

Zaterdag

De fotoshoot

Vervolgens was het tijd om foto’s te maken in en rondom de villa. Dit liep iets uit, want er waren gewoon teveel mooie plekjes om te fotograferen. En geef toe, het is ook een prachtig stel! Ondertussen maakten de gasten zich klaar voor de ceremonie.

Zaterdag

De ceremonie

Ook al is het niet per sé gebruikelijk om een ceremonie te doen bij een Afghaanse verloving, wilden Yama en Nargis dit graag wel, zodat hun familie de ruimte kreeg wat te zeggen en zijzelf ook naar elkaar toe. Vele lieve woorden werden gezegd en het nichtje van Yama bracht de verlovingsringen naar ze toe. Ook maakten we groepsfoto’s op de trappen voor de ingang van de villa en werd alles voor het diner klaargezet in de tuin.

Zaterdag

Golden hour

Zoals bij elke bruiloft adviseer ik om vlak na de ceremonie (of een ander moment) nog wat foto’s bij het avondlicht te maken. Zo ook bij Yama en Nargis. Ook al was er misschien geen écht golden hour zonnetje, deze foto’s zijn wel zacht en ontspannen. Je ziet het aan hun gezichten!

Zaterdag

Diner & feest

In de avond was ik eigenlijk niet van plan om foto’s te maken, maar toen er hele ontroerende speeches kwamen van de gasten na het aansnijden van de taart, moest ik toch even mijn camera erbij pakken. Vervolgens hebben we in de villa gefeest, waarbij ik ook nog een paar plaatjes heb gedraaid. Het was super leuk en gezellig met z’n allen! Ten slotte hebben we ook nog sterretjes aangestoken en een haag gemaakt. Dit zijn ook echt een van mijn favoriete foto’s geworden, omdat je de blijdschap ziet op iedereens gezicht.

Zondag

Loveshoot & de Attan

Na deze prachtige dag zijn we zondag nog op pad gegaan om een loveshoot te doen in de omgeving. Dit ga ik jullie nog laten zien in een losse blogpost, dus to be continued! Vervolgens heb ik de camera neergelegd, want toen we terugkwamen gingen we met alle gasten de Afghaanse dans (de Attan) leren. Het was niet makkelijk, maar we kregen het uiteindelijk wel onder de knie! Het weekend werd afgesloten met een diner met Afghaans eten, wat werkelijk heerlijk was. Een mooie afsluiting op een ontzettend bijzonder weekend wat ik absoluut niet had willen missen. Dankjewel Yama en Nargis!

SHARE THIS STORY