Hi! Ik ben Djana.
Fotograaf van de liefde.

Ik help bruidsparen die de liefde durven te laten zien en op zoek zijn naar een weergave van hun dag zoals deze is, met nét dat beetje extra. Doordat ik mijn ouders ben verloren, ben ik dankbaar voor wat het leven me geeft. Hierdoor krijg jij liefdevolle foto's die unieke momenten vastleggen en bijdragen aan het vieren van liefde.

Mijn verhaal

In 1991 ben ik geboren in Sarajevo (Bosnië). Toen ik zes maanden was, ben ik met mijn ouders en broers gevlucht naar Nederland, het Brabantse Someren wel te verstaan. Dit was een grootse daad van liefde van mijn ouders: ons een kans geven op een beter leven. Toen ik twaalf was, overleed mijn vader aan de gevolgen van een hartinfarct. Negen jaar later werd mijn moeder gediagnosticeerd met Alzheimer, en na vier jaar intensief voor haar gezorgd te hebben namen we ook afscheid van haar. Het was op dat moment dat ik stilstond bij mijn leven.

Fotografie was mijn passie, maar mijn carrièrepad had me in het werkveld van marketing en communicatie gebracht. Ik wilde meer in contact staan met mensen en hun verhalen vertellen, vanuit mijn nieuw opgedane levenservaring over de kwetsbaarheid van het leven. Deze kwetsbaarheid maakt mijn vak zo waardevol: ik leg momenten en emoties vast en maak ze tastbaar, zodat je ze voor de rest van je leven bij je kan dragen. Ik voel me elke dag dankbaar dat ik dit werk mag doen. Liefde is iets prachtigs, ook als je het moet missen. Laten we het samen vieren, vandaag en morgen.

1

Mijn eigen liefde is Tjalling. Sinds 2013 zijn we samen en we wonen in het fijne Nijmegen.

Naast dat ik plaatjes schiet, draai ik ze ook en is muziek mijn tweede grote passie.

Op een festival of feestje is waar je mij in coronavrije tijden vindt en ben ik haast niet van de dansvloer te krijgen.

Ik wandel dagelijks door mijn fijne stad of al het prachtigs wat Gelderland te bieden heeft.

De lente is mijn favoriete seizoen: van zingende vogeltjes en mooie bloesembomen word ik gelukkig.

Je kan mij altijd wakker maken voor ijs of chips.

2

3

4

5

6

Je deelt veel over jezelf, waarom?

Wat voor studie en werk heb je gedaan?

Wie ik ben en wat ik heb meegemaakt bepaalt vandaag waarom ik dit werk doe. Daarnaast ben ik me er van bewust dat ik in mijn werk als (trouw)fotograaf bij hele intieme, persoonlijke momenten aanwezig mag zijn. Daar ben ik dankbaar voor en daarom vind ik het niet meer dan logisch dat jullie ook mij beter mogen leren kennen.

Waar komt de naam "Days in June" vandaan?

Mijn achtergrond ligt in communicatie, marketing en media. Ik heb de opleiding Communicatiewetenschap gedaan aan de universiteit in Nijmegen. Hierna ben ik aan de slag gegaan als marktonderzoeker bij een mediabureau in Amsterdam, waar ik voor grote klanten als TUI en Bolletje heb gewerkt. Naast creatieveling ben ik dus ook een echte analyticus. Deze kennis en ervaring over merken pas ik nu toe in mijn branding shoots voor ondernemers.

Ik zocht een mooie, originele naam zonder daarbij mijn eigen naam te gebruiken. Die is namelijk gevoelig voor spelfouten, en ik wilde daarnaast graag een beeldende naam die voor mijn stijl stond. Op een blauwe maandag luisterde ik een nummer van Jamiroquai, getiteld Seven Days in Sunny June, en eigenlijk vond ik dat wel enorm passend voor mijn stijl.

In het tijdperk van Hyves, toen social media nog net in de kinderschoenen stond, maakte ik met mijn vriendinnen foto’s voor onze profielen. Daar ontdekte ik dat portretfotografie echt mijn ding was. Sindsdien fotografeer ik mensen en heb ik honderden gezichten voor mijn lens gehad - eerst als hobby naast mijn studie en werk, en sinds 2018 met mijn eigen bedrijf: Days in June fotografie.