6 november 2019

De verschillende foto’s die ik maak op jullie bruiloft: van het klaarmaken tot het feest

Een bruiloft fotograferen is een van de leukste dingen die er is. Het gaat om het vastleggen van speciale momenten, maar ook het weergeven van de dag zoals deze is. Er gebeuren allerlei dingen waar ik mijn creativiteit als fotograaf helemaal op los kan laten. In deze blog neem ik jullie mee door de verschillende soorten foto’s die ik zoal maak tijdens een bruiloft. Ter inspiratie voor je eigen bruiloft, of om erachter te komen wat voor soort foto’s jij belangrijk vindt dat er gemaakt worden.

Getting ready

De getting ready foto’s, oftewel de foto’s die in de ochtend worden gemaakt tijdens het klaarmaken, laten een gezonde spanning zien gemixt met rust. Een soort stilte voor de leuke storm.

First looks

Een first look kan op allerlei manieren. In een intieme setting met alleen jullie twee of in de vorm van het ophalen van de bruid bijvoorbeeld. Hoe het ook gebeurt, de reacties zijn goud waard!

Fotoshoot

Sommige bruidsparen twijfelen of een fotoshoot nodig is tijdens de bruiloft. Vaak is dit uit spanning, want de meesten van ons zijn het niet gewend in de spotlights te staan en gruwelen al bij het idee te moeten poseren. Wat mij betreft is een fotoshoot onmisbaar op jullie bruiloft. Het hoeft niet lang te duren, en het is ook een fijn momentje samen. Daarnaast is het de taak van mij als fotograaf jullie op je gemak te laten voelen. En nog een reden: hoe vaak in je leven zie je er nu zo smashing uit?

Tip: Je kunt ook 15-30 minuten plannen in de avond om wat foto’s te maken. Een ideaal momentje om je even terug te trekken samen, en eventueel te genieten van golden hour.

De ceremonie

Het officiële gedeelte van de dag is een van de belangrijkste. Het is ook het moment waarbij alle gasten samenkomen en gaan luisteren naar jullie verhaal en verzegeling van de liefde. Dit zorgt vaak voor emotionele momenten, een lach en een traan. En laten we niet vergeten: de kus!

Groepsfoto’s

Groeps- of familiefoto’s zijn vaak ook onmisbaar tijdens een bruiloft. Je weet zo wie er allemaal was op de bruiloft, en hebt gelijk toffe familiefoto’s te pakken waar iedereen er op zijn paasbest uitziet.

Tip: Maak van tevoren een lijstje van samenstellingen die op de foto gaan. Zo hoeft het niet lang te duren en weet je zeker dat je niemand mist!

De gasten

De gasten van je bruiloft spelen een belangrijke rol! Daarom probeer ik altijd zoveel mogelijk van jullie gasten op de foto te zetten. Ze hebben hun best gedaan er mooi uit te zien, dus dat mag vastgelegd worden.

Kids

Een nog grotere rol spelen de kleine gasten: de kinderen! Ze zorgen altijd voor fantastische momentjes en dus ook net zo fantastische foto’s.

Sfeerbeelden & details

Tijdens een bruiloft sta ik continu aan. Want zelfs als er even niks gebeurt, valt er wel wat te fotograferen. Ik leg dan sfeerbeelden en detailshots vast. Van het boeket of de gezelligheid aan tafel bijvoorbeeld. Dit soort beelden dragen bij aan het vastleggen van het complete verhaal en gevoel van jullie bruiloft.

Food!

Dat brengt mij gelijk op de volgende soort foto’s: het eten! Hier is veel tijd, moeite en liefde in gestopt. Ik ben zo’n persoon die een herinnering koppelt aan wat ze heeft gegeten, dus het eten verdient bij mij ook een plekje op de lijst. En laten we ook niet de mooie tafelsettings vergeten!

Dansen, lachen, genieten

Want dat is wat je doet op je bruiloft: genieten! En hier maak ik maar al te graag foto’s van.

Ik zou nog uren door kunnen schrijven en foto’s laten zien, want het zijn er nog veel meer. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we jullie bruiloft, kijken we wat jullie wensen zijn, en waar ik de focus eventueel op kan leggen. Hebben jullie interesse om vrijblijvend kennis te maken? Neem dan contact met mij op. Ik hoop jullie te zien!

SHARE THIS STORY