Terugblik op de shoots van 2020

20 december 2020

Ik sla een open deur in als ik zeg dat 2020 een raar jaar was voor ons allemaal. Ook voor mij was het schakelen en creatief zijn met de inrichting van mijn werk als fotograaf, met vooral de grote invloed op bruiloften die niet meer door konden gaan. Maar ik ben blij te zeggen dat ik alsnog een hoop leuke shoots heb mogen doen in 2020. En dat heeft denk ik twee redenen. Allereerst omdat ik gelukkig nog wél “huishoudens” (wat een corona-term hé) mocht fotograferen, dus lieve stellen en families konden nog steeds voor mijn lens staan. Daarnaast wilden familie en vrienden me graag helpen door een al vooruitgeschoven wens voor een fotoshoot werkelijkheid te maken en deze bij mij te boeken. Super leuk! Ik laat je graag enkele shoots zien van dit jaar.

Loveshoot in Nijmegen

Irma & Bas

Irma had een fotoshoot gekregen van haar vriendinnen, en wilde deze graag bij mij doen. Ze had de foto’s van Yama en Nargis gezien en was daar helemaal door geïnspireerd geraakt. We kozen mijn eigen stad als locatie. Het is dan geen Italië, maar de oude stad van Nijmegen komt goed in de buurt qua authenticiteit en romantiek als je het mij vraagt! Irma & Bas hadden er qua outfits ook echt werk van gemaakt. In de stad wat sjieker, en voor op het strand een natuurlijke look. Het was een hele fijne, warme zomeravond en toen ik naar huis fietste had ik een glimlach van oor tot oor. Niet gek toch?

Familieshoot in Hoenderloo

De zussen Zilver

In 2020 deed ik een leuke fotoshoot-ruil met collega-fotograaf Lisa Zilver. Zij zou foto’s van mij met mijn vriend maken, en ik zou een shoot doen met Lisa, haar zussen en haar moeder. Ze waarschuwde mij al van te voren dat het een chaos zou worden, maar ik ben wel wat gewend en had ook niet anders gedacht wanneer je zoveel vrouwen bij elkaar zet! Ze zagen er allemaal een beetje tegenop, maar uiteindelijk hebben we ontzettend veel lol gehad samen en hoorde ik zelfs dat ze er van hadden genoten. Naast het plezier dat je terugziet helpt het ook dat de dames elkaars outfits goed op elkaar hadden afgestemd, dat draagt bij aan de fijne sfeer van deze shoot!

Loveshoot in Nijmegen

Tessa & Bart

In juni zette ik een winactie uit, om bruidsparen wiens bruiloft moest worden verzet door corona een hart onder de riem te steken. Ik kreeg heel veel leuke reacties, van koppels zelf maar ook van vriendinnen die voor hen meededen. Tessa & Bart waren de gelukkige winnaars! Nijmegen was bekend terrein voor ons beiden, dus kwamen we daar ook op uit als locatie. Hoewel de avond eerst wat bewolkt leek te beginnen, kwam later de zon door. Wederom werd het een hele gezellige avond en Tessa & Bart vonden het fijn om alvast op deze manier even te oefenen voor de grote dag, die hopelijk dan in 2021 mag plaatsvinden.

Familieshoot in Nijmegen

Loïs & Lou

Het is bijna een jaarlijks evenement voor mijn broer en zijn vriendin geworden: van en samen met de kids foto’s maken. Op een van die hele warme avonden in de zomer trokken we er weer samen op uit. Dit keer in het industriële gedeelte van Nijmegen, en ook nog even op het strand. Loïs en Lou stalen de show en ook iedereens harten op Instagram, want ik kreeg enorm veel leuke reacties toen ik deze foto’s op mijn stories plaatste! Kleurrijk en vrolijk, en super leuk om deze herinneringen samen te maken. 

Loveshoot op de Utrechtse Heuvelrug

Anne & Daniëlle

Anne & Daniëlle leerde ik begin 2020 kennen, toen ze me vroegen hun mooie en bijzondere bruiloft – net zo mooi en bijzonder als hun eigen love story – vast te leggen in de Metaalkathedraal in Utrecht. Helaas heeft dat niet kunnen plaatsvinden door corona, maar zijn ze in de tussentijd alvast in het klein getrouwd. We hebben in de herfst (hun favoriete seizoen!) alsnog een fotoshoot gedaan om alvast wat te oefenen voor de grote dag, want die volgt hopelijk in 2021 dan echt. Ik kijk er enorm naar uit, want het wordt een unieke bruiloft. Duim je mee dat hij door mag gaan?

Op naar 2021

Hoe raar 2020 ook geweest mag zijn, ben ik erg blij met de shoots die ik heb mogen doen. Ik weet daarom zeker dat er in het komende jaar net zoveel leuke bij zullen komen. Wat het ook wordt, je zult het hier op mijn site of social media zeker voorbij zien komen!

SHARE THIS STORY