Days in June fotografie in een nieuw jasje!

23 januari 2021

Yay! Vandaag is de dag dat ik officieel mijn nieuwe logo, huisstijl en website aan je kan laten zien. En mag ik even eerlijk zijn? Ik ben er super trots op en blij mee hoe het is geworden. Vooral omdat het de kers op de taart is na een bewogen maar ook mooi jaar waarin ik als mens, fotograaf én ondernemer ben gegroeid. Ik neem je graag mee in het proces.

Vorig jaar sloeg corona bij mij, net zoals bij iedereen, in als een bom. Ik had allerlei mooie plannen gemaakt en er stonden veel bruiloften op de planning waar ik veel zin in had deze te fotograferen. Dat ging allemaal niet meer door. Toen kwamen de twijfels. Ik voelde twijfel over waarom ik dit nog deed, en gaf mezelf de schuld van de moeilijke periode waar ik inzat. Ik had immers zelf gekozen voor het vrije ondernemerschap boven financiële stabiliteit. Deze twijfel had ik sinds het starten van mijn bedrijf nooit ervaren. Onrealistische gedachten van angst voerden de boventoon. Daarom deed ik iets wat ik best wel moeilijk vind: vragen om een luisterend oor. Van zowel familie, collega’s, vrienden, en klanten. ⁠⠀

De uitkomst daarvan heeft me overweldigd. Ontzettend veel liefde heb ik ontvangen van zowel bekenden als onbekenden. Mensen die me op hun eigen manier hebben laten weten dat mijn talenten van waarde zijn. Met o.a. lieve woorden, het kopen van een cadeaubon, of meedenken over alle ideeën die nu in mijn hoofd zitten. ⁠Het was de juiste trigger om het helemaal anders te gaan zien, en me te focussen op wat ik nog wél kon doen.

Zo maakte ik bijvoorbeeld wenskaarten van mooie bloesem die ik fotografeerde. Een heel leuk project waarin ik weer veel leerde over het maken en produceren van een fysiek product. En zag ik hoe fijn het is om je werk tastbaar te hebben!

Gelukkig is het fotograferen van bruiloften niet mijn enige werk. Ik fotografeer ook stellen, families en ondernemers. Dit kon nog allemaal, en vooral bij die laatste groep was de behoefte aan nieuwe foto’s groot. Ondernemers kregen meer tijd om áán hun bedrijf te werken en na te denken over hun branding, marketing en communicatie.

Zelf ervaarde ik dat ook. Ik omarmde de vrijgekomen tijd om aan de slag te gaan met een bedrijfscoach. Voor mijn gevoel had ik al best wel wat uitgevogeld als het om ondernemen gaat. Ik was ontzettend blij met mijn werk en klanten, maar wilde er gewoon méér van! Ik startte mijn bedrijfscoaching met een open blik en wat ik niet had verwacht, is dat het antwoord op mijn vraag al eigenlijk altijd in mij zat. Iets wat ik ook tegen de ondernemers voor mijn lens zeg: blijf dichtbij jezelf. Waarom doe je wat je doet? Laat dat zien, en de mensen die dat leuk vinden, vinden jou.

In mijn geval vond ik dat best spannend. Mijn verhaal is persoonlijk. Verdrietig, maar ook krachtig en liefdevol. En vooral dat laatste moet de boventoon voeren. Na het afronden van het coachingstraject blokte ik een week vrij om alle bevindingen en lessen op papier te zetten. Die boodschap die ik wil vertellen, helder krijgen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat daar ook een nieuw uiterlijk voor Days in June fotografie bij hoorde. En dat zie je vandaag!

Ik ben er ontzettend blij mee, want het is helemaal Djana en super persoonlijk. Het logo is getekend door een van mijn toekomstige bruiden. De kleuren zijn de kleuren die je mij het liefste ziet dragen. Het lettertype een beetje retro, maar nog steeds modern. En ik heb een boodschap waar ik helemaal achter sta, want het is mijn eigen verhaal. Je leest het hier op mijn over mij-pagina. 

Een ding is zeker: die twijfels die ik vorig jaar had? Die komen niet meer terug.

Ik ben dankbaar voor de mooie lessen in 2020, en benieuwd wat 2021 voor me in petto heeft. Ik hoop je voor mijn lens te zien!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT