Hoe een ontmoeting op een festival leidde tot het fotograferen van een bruiloft op Bali

22 mei 2020

Zoals te lezen valt op mijn over mij-pagina, is muziek mijn tweede grote passie en ben ik daarom graag op feestjes en festivals te vinden. Een super leuke bijkomstigheid is dat ik nieuwe mensen ontmoet en daarmee soms ook vriendschappen voor het leven ontstaan. Wist je bijvoorbeeld al dat ik Avna & Derrick, wiens bruiloft ik heb gefotografeerd, ook op een festival heb ontmoet? Hoe bijzonder is het dan om enkele jaren later als trouwfotograaf een van hun mooiste dagen vast te leggen?

Op datzelfde festival waar ik Avna & Derrick ontmoette, leerde ik Luke & Stephanie kennen. Een Australisch koppel dat in Keulen woonde en graag in de zomer naar Nederlandse festivals ging. Op de eerste dag raakten we aan de praat en hebben we de rest van de dagen verder gekletst en gedanst samen. We hielden altijd goed contact, ik ging samen met mijn vriend naar Keulen, en zij kwamen op hun beurt ook op bezoek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Bijna elk groot festival waar we heen gingen zagen we ze ook, en de groep om hen heen werd steeds groter en groter.

In 2019 moesten we helaas afscheid nemen van deze situatie, toen het werk van Luke (wat hen in Duitsland had gebracht) hem een kans gaf om in Japan te gaan werken. Nu is Japan een van zijn lievelingsplekken, dus gingen ze voor de langdurige verhuizing. Maar eerder in januari had hij Stephanie ten huwelijk gevraagd bij het noorderlicht, dus waar zouden ze nu gaan trouwen? Wat in eerste instantie altijd ergens in Europa zou zijn, werd nu Bali. Uiteindelijk best praktisch, want dit was voor hun Australische familie haalbaar én voor de Europese vrienden een populaire vakantiebestemming.

Uiteraard waren wij ook uitgenodigd en mét een bijzondere vraag: of ik dit speciale weekend ook wilde vastleggen. Natuurlijk, zonder twijfel! Het werd onze eerste keer op vakantie in Azië (want dat plakten we er ook achteraan) en we hebben er enorm van genoten. Als welkomstactiviteit om iedereen te leren kennen gingen we raften, en ook was er een vrijgezellenfeest voor de dames en de heren. Vandaag laat ik je graag zien hoe de bruiloft was! Kijk je mee?

 

Getting ready

Glitterschoenen en een eigen gemaakte jurk

De bruiloft vond plaats in Villas Rimba in Canggu. Naaste familie en vrienden bleven ook in de villa slapen, en andere gasten (zoals wijzelf) overnachtten in de buurt. Dat blijft altijd een bijzonder besef aan een buitenlandse bruiloft: al je gasten zijn speciaal voor jou naar deze plek gekomen! Luke en Stephanie maakten zich wel apart van elkaar klaar, zodat het verrassingsmoment tijdens de ceremonie ontstond. Stephanie is mode-ontwerpster, dus haar jurk had ze zelf gemaakt – is die niet fantastisch? En oh ja, check even de schoenen van Luke. Ik hou er van! Terwijl zij zich gereed maakten, deden sommige mensen nog een verfrissende duik in het zwembad.

De ceremonie

Een ja-woord op het water

De ceremonie vond plaats “op” het zwembad van de villa, waar een platform was gemaakt waar Luke vol verwachting op Stephanie stond te wachten. Het werd een korte, maar hele lieve ceremonie met uiteraard geloften van beiden. Geleid door een goede vriend van het stel met één krachtige boodschap: let’s celebrate love together!

Een korte fotoshoot tussendoor

Gasten van over de hele wereld

Na de ceremonie was het tijd om wat foto’s te maken van elkaar, maar ook met de gasten. Iets wat ik zelf toch altijd adviseer. Zeker bij zo’n bijzondere samenkomst als deze is het hartstikke leuk om later terug te zien wie er allemaal bij was. Vanuit de groepsfoto’s bleek dat de gasten gegroepeerd konden worden op waar ze vandaan kwamen. Zo had je de Australische familie, de Duitse vrienden, de Japanse vrienden, én de Nederlanders. Ik wist het natuurlijk allang, maar op dit moment zag ik nog eens bevestigd hoe bijzonder Luke en Stephanie zijn als mensen en dat ze op elk moment van hun leven mooie mensen hebben ontmoet die nu op hun bruiloft op Bali aanwezig zijn. Zo gaaf!

Let's party

Een tropische regenbui en veel gezelligheid

En dan was het tijd om de liefde te vieren! Vrienden draaiden muziek, gasten leerden elkaar kennen, er werd gedanst, gelachen en volop genoten van de dag. Uiteraard werden we ook getrakteerd op een tropisch regenbuitje, wat ook voor de nodige grappige momenten zorgde. Toen de avond viel en we aanschoven voor het diner, werden er hele liefdevolle speeches gegeven waar niet iedereen het droog hield. Ten slotte hadden Luke en Stephanie als verrassing voor de gasten een openingsdans én een vuurshow georganiseerd. Een knallend startsein van het verdere feest, wat nog lang doorging..

SHARE THIS STORY