Foto’s van jezelf laten maken: gewoon doen

Soms kunnen mensen een bepaald beeld hebben als je foto’s van jezelf laat maken. Alsof je dan veel van jezelf vindt, of ijdel bent. Vaak hoor ik mensen ook zeggen: “Wie zit er nu te wachten op dat soort foto’s van mij?” Zo zie ik het zelf niet. Want wat is er mis met jezelf laten zien en trots op jezelf zijn? Daarnaast kunnen dit soort beelden ontzettend krachtig werken. Je laat zien wat er van binnen zit, en hebt op die manier een directe bevestiging van jouw unieke karakteristieken. Super gaaf toch?

Daarnaast is het doen van een fotoshoot tegelijkertijd ontzettend uitdagend, maar ook leuk. Een voorbeeld van mijn recente shoots met Marjolein laat dat precies zien. In het begin zat zij ook met allerlei gedachtes in haar hoofd. “Hoe zit mijn haar?” en “Sta ik wel goed?” – je herkent het vast als je zelf voor de camera hebt gestaan. Zelf weet ik het ook maar al te goed. Daarom zie ik een fotoshoot ook echt als een samenwerking. Samen door dat muurtje van gedachtes breken! Ik nam Marjolein helemaal mee in mijn proces en liet haar de foto’s zien die ik maakte. En in het begin kwamen er soms nog wel eens negatieve dingen op, maar gaandeweg de shoot leerde ze anders naar zichzelf kijken. Tot op het punt dat ik zelf bijna geen aanwijzingen moest geven, en het helemaal vanzelf ging. Een model was geboren. Zo leuk als dat ontstaat! Dan is mijn missie geslaagd.¬†Goed, genoeg verteld, ik laat je nu graag de foto’s zien!

15 december 2018

Strijp-S, Eindhoven